Recepten

 

Spareribs: BBQ Vikings

Ivar the Boneless

Ingrediënten

  • 2 racks spareribs (ongeveer 1,5 kg)
  • 3 eetlepels BBQ Vikings – Ivar the Boneless
  • 1 eetlepel zout
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 100 gram roomboter
  • 100 ml barbecuesaus (optioneel voor een glaze)

    Bereidingswijze

    Voorbereiding:

    • Verwijder het vlies van de achterkant van de spareribs (dit kun je doen door een mes onder het vlies te steken en het er voorzichtig af te trekken).
    • Wrijf de ribs in met olijfolie en bestrooi ze vervolgens gelijkmatig met de BBQ Vikings – Ivar the Boneless kruiden en zout. Laat dit minstens 2 uur marineren in de koelkast (bij voorkeur een hele nacht voor extra smaak).

    rook de spareribs:

    • Verwarm je smoker of barbecue tot ongeveer 110-120°C (indirecte hitte). Voeg hout toe (bij voorkeur appel- of eikenhout) voor een subtiele rooksmaak.
    • Plaats de spareribs met de botzijde naar beneden op het rooster. Rook ze ongeveer 3 uur lang.

    wrap de ribs:

    • Na 3 uur, haal de ribs van de smoker en wikkel ze in aluminiumfolie. Voeg voor extra malsheid wat roomboter toe in de folie.
    • Plaats de ingepakte ribs terug op de smoker en laat ze nog eens 2 uur roken.

    Laatste stap: uitpakken en afmaken:

    • Na 2 uur, verwijder de folie en leg de ribs terug op het rooster. Smeer eventueel wat barbecuesaus op de ribs voor een mooie glaze.
    • Laat de ribs nog 30 minuten grillen zodat de saus karamelliseert en de ribs een mooie korst krijgen.

      Serveren:

      • Haal de spareribs van de barbecue en laat ze even rusten. Snijd ze vervolgens per rib en serveer met je favoriete bijgerechten!

      Geniet van deze perfect gerookte spareribs met een rijke, kruidige smaak van de BBQ Vikings – Ivar the Boneless kruiden!

       

       

      0
        0
        Winkelwagen
        Je winkelwagen is leegTerug naar webshop