Recepten

 

Short Ribs: BBQ Vikings

Ivar the Boneless

Ingrediënten

  • 4 grote runderspareribs (short ribs, ongeveer 1,5-2 kg)
  • 3 eetlepels BBQ Vikings – Ivar the Boneless kruiden
  • 1 eetlepel bruine suiker
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 250 ml runderbouillon
  • 100 ml appelciderazijn
  • 2 eetlepels barbecuesaus (optioneel, voor afwerking)

    Bereidingswijze

    Voorbereiding:

    • Dep de short ribs droog met keukenpapier.
    • Meng de BBQ Vikings – Ivar the Boneless kruiden met de bruine suiker.
    • Wrijf de short ribs in met olijfolie en wrijf daarna de kruidenmix royaal in het vlees, zorg ervoor dat alle zijden goed bedekt zijn.
    • Laat de short ribs minstens 2 uur marineren in de koelkast, maar bij voorkeur een hele nacht voor optimale smaak.

    roken van de ribs:

    • Verwarm je smoker of barbecue tot ongeveer 110-120°C (indirecte hitte).
    • Voeg rookhout toe, zoals eiken, hickory of kersenhout, voor een rijke rooksmaak.
    • Plaats de short ribs met de botzijde naar beneden op het rooster en rook ze langzaam gedurende 5-6 uur. Gedurende deze tijd ontwikkelen de ribs een mooie donkere korst (bark) en trekken de smaken diep in het vlees.

    wrap de ribs:

    • Meng de runderbouillon en appelciderazijn in een kom.
    • Na 5-6 uur, wanneer de ribs een mooie donkere korst hebben, haal je ze van de smoker en wikkel je ze in aluminiumfolie. Voeg een beetje van het bouillon-appelciderazijn-mengsel toe in de folie om het vlees extra mals te maken.
    • Plaats de ingepakte ribs terug op de smoker en laat ze nog 2-3 uur garen, totdat de interne temperatuur van het vlees rond de 95-98°C is. Het vlees moet zacht zijn en gemakkelijk van het bot loskomen.

      optionele glaze:

      • Haal de ribs uit de folie en bestrijk ze licht met barbecuesaus voor een extra laagje smaak.
      • Plaats ze terug op de smoker voor nog eens 15-20 minuten om de saus te laten karamelliseren.

      Serveren:

      • Haal de short ribs van de smoker en laat ze 10-15 minuten rusten.
      • Snijd de ribs tussen de botten door en serveer ze met je favoriete bijgerechten zoals geroosterde aardappelen, maïs, of een frisse koolsla.

      Deze short ribs met BBQ Vikings – Ivar the Boneless kruiden hebben een diepe, intense smaak dankzij de lange rooktijd en het malse, sappige vlees dat van het bot valt. Perfect voor een indrukwekkende barbecue!

       

       

      0
        0
        Winkelwagen
        Je winkelwagen is leegTerug naar webshop