Recepten

 

Chicken wings: BBQ Vikings

Eric Bloodaxe

Ingrediënten

  • 1,5 kg kippenvleugels
  • 3 eetlepels BBQ Vikings – Eric Bloodaxe kruiden
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel honing (optioneel, voor een zoet accent)
  • 2 eetlepels barbecuesaus (optioneel, voor afwerking)

    Bereidingswijze

    Voorbereiding van de kip:

    • Dep de kippenvleugels droog met keukenpapier.
    • Meng de BBQ Vikings – Eric Bloodaxe kruiden met olijfolie.
    • Voeg de kippenvleugels toe aan de marinade en zorg dat ze goed bedekt zijn. Laat ze minstens 1 uur marineren in de koelkast, maar bij voorkeur 2-3 uur om de smaken goed in het vlees te laten trekken.

    Voorbereiding van de barbecue:

    • Verwarm je barbecue voor op medium-hoge hitte (ongeveer 180-200°C).
    • Stel de barbecue in voor indirect grillen, door de kolen naar één kant te verplaatsen of door slechts één kant van de gasbarbecue aan te steken.

    Grill de chicken wings:

    • Plaats de gemarineerde kippenvleugels op de indirecte kant van de barbecue. Sluit het deksel en grill de vleugels gedurende 20-25 minuten, af en toe draaiend.
    • Verplaats de vleugels vervolgens naar de directe hitte en grill ze nog 5-10 minuten om een mooie knapperige korst te krijgen. Let goed op dat ze niet verbranden.

      Optionele glaze:

      • Als je de vleugels een extra laagje smaak wilt geven, kun je ze de laatste 5 minuten insmeren met een dunne laag barbecuesaus. Grill de vleugels tot de saus karameliseert en de vleugels een glanzende glaze krijgen.

      Serveren:

      • Haal de vleugels van de barbecue en laat ze 5 minuten rusten.
      • Serveer de chicken wings met een frisse salade, maïskolven, of je favoriete dipsaus zoals blauwe kaas of ranch.

      Deze chicken wings met BBQ Vikings – Eric Bloodaxe kruiden zijn pittig, kruidig en heerlijk sappig met een knapperige buitenkant. Perfect voor een barbecuefeest of als smakelijke snack!

       

       

      0
        0
        Winkelwagen
        Je winkelwagen is leegTerug naar webshop