Recepten

 

Burned Ends: BBQ Vikings

Ivar the Boneless

Ingrediënten

    Bereidingswijze

    Voorbereiding van de brisket:

    • Dep de buikspek droog met keukenpapier.
    • Meng de BBQ Vikings – Ivar the Boneless kruiden, bruine suiker in een kom.
    • Snij de buikspek in blokjes van 3x3cm
    • Wrijf de buikspek in met olijfolie en strooi de kruidenmix gelijkmatig over het vlees. Masseer de rub goed in de buikspek
    • Laat de buikspek minstens 2 uur marineren in de koelkast (bij voorkeur een hele nacht).

    roken van de buikspek:

    • Verwarm je smoker of barbecue tot ongeveer 110-120°C (indirecte hitte). Voeg rookhout toe (appel-, eiken-, of hickoryhout werkt goed voor burnt ends).
    • Plaats de buikspek op het rooster en rook deze langzaam gedurende 2-3 uur. Het vlees moet mooi donker en een beetje krokant zijn aan de buitenkant.

    snijden:

    • Haal de buikspek van de smoker en laat hem even rusten..
    • Meng de blokjes met barbecuesaus en honing (als je een zoetere variant wilt). Zorg ervoor dat alle stukjes goed bedekt zijn met de saus.

      Terug op de smoker:

      • Plaats de blokjes terug op de smoker of barbecue in een aluminium bakje.
      • Rook de burnt ends nog 1,5 tot 2 uur, totdat de saus is ingedikt en de buitenkant van de blokjes een mooie gekarameliseerde korst heeft gekregen. Draai ze halverwege de tijd om voor een gelijkmatige karamellisering.

      Serveren:

      • Haal de burnt ends van de smoker en laat ze even rusten voordat je ze serveert.
      • Serveer ze als snack, bijgerecht of op een broodje met extra barbecuesaus.

      Deze burnt ends, gekruid met BBQ Vikings – Ivar the Boneless, zijn heerlijk mals van binnen en hebben een gekarameliseerde, knapperige buitenkant. Perfect voor liefhebbers van intense smaak en een goede bite!

       

       

      0
        0
        Winkelwagen
        Je winkelwagen is leegTerug naar webshop